Edd az Áp-lét!

2012.11.12 18:40

Egy ideje azon gondolkodunk a Gazsival, hogy csinálni kellene már valamit! S bár pontosan még nem tudjuk, hogy mi is legyen az a valami, de elképzeléseink már vannak róla. Több minden szóba került, de azokat sajnos mind sorra elvetettük. Időközben Zsiga barátunk is csatlakozott hozzánk, miután észrevette, hogy Gazsival sántikálunk valamiben. Pedig csak Gazsi sántít a jobb lábára, mióta a robogójával nekiment egy téglafalnak. Én biztos, szilárd lábakon állok. Kivéve, mikor este többet öntök fel a garatra és illuminált állapotban kell hazáig vergődnöm. Nem minta sokat innánk, de példának okáért ott volt a múltkori buli, amit semmi pénzért ki nem hagytunk volna. Szilas 45. születésnapját ünnepeltük és hát igen rossz néven vette volna, ha a legjobb cimborái nem tisztelik őt meg jelenlétükkel. Szegénynek ugyanis senkije sincs rajtunk kívül. Bizony, ha jobban belegondolok, van annak már három hónapja is, hogy összeismerkedtünk vele, itt lent a téren. Néha valóban megdöbbenek azon, mennyire szalad az idő!

Szóval Zsiga is beszállt a fejtörésbe, mert az neki amúgy is jobban megy. Ő már ésszerűbb, ám annál kivitelezhetetlenebb ötletekkel állt elő, így természetesen azokat is elvetettük. Az egyik ilyen ötlete a tanulás volt. Úgy jól hangzik, meg minden, azt el is ismertük előtte, csak hát mint olyan, nem éppen passzol össze a szellemiségünkkel. Azt hiszem így mondják. Vagy nem is! Talán személyiségnek hívják. Mindegy, a lényegen úgysem változtat. Ő persze megsértődött az elutasításon, mondván, hogy ő nem valami magasabb iskolára gondolt, úgy, mint főiskola vagy egyetem, hanem csak egy szakmára. Ugyanis köztudottan és enyhén szólva nincs megelégedve a munkahelyével, sem a munkájával, sem a főnökével. És itt a kör be is zárult. Tenni azonban bezzeg egyszer sem volt hajlandó annak érdekében, hogy mindez megváltozzon. Úgy tűnik, most látta elérkezettnek az időt a változtatáshoz. Igazság szerint, Gazsival mi sem rajongunk a munkánkért, de hát élni ugyebár kell valamiből! Így aztán valahogy csak ellébecoljuk azt a pár órát, utána pedig irány a zsuga parti Zsigával és Gazsival.

Második ötlete egy vállalkozás elindítása volt, mely szintén felcsigázott minket, ám hamar támadt lelkesedésünk nyomban el is illant, mihelyst annak anyagi vonzatára került a szó.