Én is nagyon szeretlek téged!

2012.11.06 10:20

Szofi nagyon szereti a paradicsomot. Állítólag, mert, hogy mi szülők, ezt sajnos nem igazán tapasztaljuk. De Ági és Ica néni, Szofika szerető gondozónői váltig állítják, mi pedig el is hisszük nekik. Otthon azonban Szofi továbbra sem eszi a paradicsomot! Hiába indítunk újabb és újabb „támadást”, hogy végre mi is részesei legyünk annak az élvezetnek, aminek Szofika „pótanyukái”, a bölcsődében. Szombaton újra kiválogattuk hát kislányunk számára a legpirosabb és legmosolygósabb paradicsomokat, s míg férjem halált megvető bátorsággal vetette magát a tömegbe, hogy leméresse őket, azalatt mi, kissé félrehúzódván, Szofikával édes kettesben, békésen várakoztunk reá. Néztem az embereket, azt a forgatagot, mely pontosan az orrunk előtt kavargott, hömpölygött. Ki erre, ki arra ment nyugodtan vagy kevésbé nyugodtan. Mi pedig várakoztunk.
Kissé elrévedhettem, mert hirtelen egy hideg érintésre lettem figyelmes a kezemnél. Szorosan Szofi babakocsija mellett álltam, ezzel is védvén őt a tömeg sodrásától. A hideg azonban egy-kettőre magamhoz térített és csodálkozva pillantottam le a forrására. Szofika kezecskéjére, ugyanis kislányom hirtelen gondolt egyet és piciny kezével megfogta az enyémet. Csak egy pillanat, apró momentum volt, mégis ezt olyan lágyan és gyengéden tette, hogy egyszeriben ellágyult tőle a szívem és szinte könnyekig hatódtam. Ő bámészkodott tovább, mintha mi sem történt volna, a tülekedő embereket szemlélte nagy bölcsen. Aztán felnézett, majd egy nagyot nevetett rám. És ezzel az édes gyermeki kacajával megerősítette bennem azt, amit az imént üzent, a kézfogásával.
- Szeretlek anyu!
Lehajoltam hozzá, megcsókoltam okos kis buksiját, félresimítottam pihe haját az arcából és úgy suttogtam a fülébe, „szerelmesen”: - Én is nagyon szeretlek kislányom!

Budapest, 2012. október 15.

Aztán másnap délután végre megtörtént, amire addig már nagyon vártunk! Szofika ugyanis hatalmas étvággyal vetette magát a piroslóbbnál is piroslóbb paradicsomok közé. Majd a legnagyobb és legmosolygósabb zöldséget kiválasztván, elégedett mosollyal a maszatos kis arcocskáján, lakmározni kezdett belőle.