Fájdalmas valóság

2012.07.08 15:42

 

Hosszú, hosszú idő után végre lehetőségem volt egy kis "világot látni". No, nem mozdultam ki az országból, még csak a fővárosból, a kerületből, de továbbmegyek, még a lakás négy fala közül sem! Annyi történt csupán, hogy a Spektrum csatorna lehetőséget nyújtott számomra egy valóban más világba való bepillantáshoz.

A műsor témája az volt, hogy egy hatalmas vállalat vezérigazgatója mintegy "álruhában", szimpla alkalmi munkavállalóként helyezkedett el cégénél különféle munkakörökben. Ezáltal pedig betekintést nyerhetett vállalata egyes munkafolyamataiba, de legfőként a dolgozók munkamoráljába, egymáshoz való viszonyulásába. És higgyétek el, csodát láttam! Valóban egy csoda volt, mely egyben el is szomorított. Mélységesen. Mert azok nem mi voltunk/vagyunk! A becsületes dolgozó elnyerte méltó jutalmát, a megbecsülést és dicséretet, míg a hanyag, rosszindulatú dolgozó megkapta a jól megérdemelt dorgálást!

Szomorú tény, de nálunk ez pont fordítva történik. Az embert kegyetlenül kihasználják, visszaélnek kiszolgáltatott helyzetével, ráadásul naponta megalázzák, megszégyenítik mások előtt. Hülyének titulálják, mint aki semmire sem képes és ezt még a szemébe is vágják, igaztalanul! Arról már nem is beszélve, hogy a háta mögött mit mocskolódnak róla, "természetesen" szintén igazságtalanul! Lehetsz te bármilyen becsületes és szorgalmas, kiteheted a lelked, mit sem számít! A végén úgyis megkapod, hogy a munkád semmit sem ér! Ez a te óriási "jutalmad" hálaként azért, amit ténylegesen letettél az asztalra.

Tudjátok, a legfájóbb az egészben pedig, hogy mindez a mélység titka marad, soha nem kerül a felszínre...

 

A műsor nagyon tetszett, ugyanakkor fájt is. Újfent megállapítottam, hogy nekünk e téren is van még mit fejlődni! Mert mi sajnos nem ilyenek vagyunk...