Irodalmi pályázatok: 2012. március

2012.03.16 14:40

Helyszűke

ÖRKÉNY ISTVÁN születésének 100. évfordulója alkalmából az Új Színházért Alapítvány egyperces novellaíró pályázatot ír ki öt kategóriában:
I. 7.– 8.,
II. 9.– 10.
III. 11.– 12. osztályos jászsági diákok,
IV. 18 éven felüli bárhol a Világegyetemben élő magyarul írók,
V. szövegillusztrációt képező képzőművészeti alkotást készítők számára (a szövegíró és az illusztráció készítője két különböző, de ugyanaz a személy is lehet).

Egy pályázó több szöveggel és képpel is pályázhat. Az elkészült szövegeket kérjük az orkeny@malomszinhaz.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre március 20-ig elküldeni. A tárgy rovatba kérjük beírni a kategória számát.

A pályamunkákat BESZÉDES ISTVÁN József Attila-díjas költő, a z Etna – magazin a vulkán alatt c. internetes irodalmi portál szerkesztője www.zetna.org, a képeket PALKÓ TIBOR Munkácsy-díjas festőművész értékeli egy képzeletbeli kiadvány szerkesztőiként.

A díjakat egy színházi előadással is egybekötött egész napos rendezvénysorozat keretében Örkény István özvegye, RADNÓTI ZSUZSA Jászai Mari-díjas dramaturg adja át április 2-án.

Bővebb információ:

https://malomszinhaz.hu/cimlap/241-aktualis/1461-helyszuke-palyazat.html

 

 

Én és a Béres Csepp

Kedves Olvasó!

Bármerre járok az országban, az emberek azonnal felemlegetnek egy rokont, barátot, ismerőst, vagy akár önmagukat, és megajándékoznak egy igaz Béres Cseppes történettel.
2012-ben lesz 40 éves a Béres Csepp. Arra kérem Önöket, hogy a jubileum kapcsán idézzék fel emlékeiket akár a régmúltból akár a jelenből. Írják meg kedves vagy éppen torokszorító, felemelő és tanulságos "Béreses" történeteiket, hogy ezekkel köszönthessük Magyarország legnépszerűbb egészségvédő készítményét!


Köszönettel: ifj. dr. Béres József

Írásaikat „Én és a Béres Csepp” jeligével, maximum három oldal terjedelemben az alábbi címre küldjék:
Béres Gyógyszergyár Zrt.
1300 Budapest, Pf. 270. vagy
e-mail: palyazat@beres.hu


KÖSZÖNJÜK AZ EDDIG BEÉRKEZETT, NAGYSZÁMÚ PÁLYÁZATI ANYAGOT, AMELYEK KÖZÖTT SZÁMTALAN FELEMELŐ ÉS MEGHATÓ PÁLYAMŰ IS TALÁLHATÓ. A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL A PÁLYÁZATOK LEADÁSI HATÁRIDEJÉT MEGHOSSZABBÍTJUK.
ÚJ beküldési határidő: 2012. március 31.

1. díj: 2 éjszaka félpanzióval az erdőbényei Magita Hotelben, és borkóstoló a Béres Szőlőbirtokon
2-3. díj: Béres termékcsomag 20.000,- forint értékben
4-10. díj: Béres termékcsomag 10.000,- forint értékben
1-20. helyezett: Cseppben az élet című, id. dr. Béres József életútját bemutató könyv
 

Bővebb információ:

https://www.beres.hu/hu/sajtoszoba/hireink/1017/en_es_a_beres_csepp_palyazat/

 

 

A világ 2200-ban

Te elképzelted már, hogy milyen lesz az emberiség jövője? Repülő autókkal fogunk járni? Egymás gondolataiban fogunk olvasni? Esetleg teljesen megszűnnek az emberi kapcsolatok? Te milyennek képzeled a világot 2200-ban?

A Hihetetlen Magazin és a Herald People digitális kiadványmegosztó portál sci-fi pályázatot hirdet, ahol két kategóriában fejtheted ki, hogy te milyennek képzeled el a világot 2200-ban. Ha úgy érzed, hogy írói vénával vagy megáldva, elképzeléseidet novella formájában küldheted el nekünk, de ha tárgyszerűen, egy tanulmány keretében osztanád meg velünk gondolataidat, arra is van lehetőség.

Küldd el nekünk, hogy Te milyennek képzeled a világot 2200-ban!
A legjobb műveket értékes nyereményekkel jutalmazzuk!

A novellák és tanulmányok beküldésének menete:
Ha elkészültél novelláddal vagy tanulmányoddal, regisztrálj a www.heraldpeople.com weboldalon és töltsd fel PDF-é alakított művedet a sci-fi pályázat Novella vagy Tanulmány kategória alá. A feltöltött művek külön URL címet kapnak, így könnyen meg tudod osztani azt ismerőseiddel, vagy barátaiddal, de használhatod a beépített iFrame funkciónkat is, így művedet akár weboldaladba is beágyazhatod.

A pályázati írások e-mailben a palyazat@heraldpeople.com címre is beküldhetők world (doc, docx) formátumban.

Pályázati feltételek:
A novellát A4-es oldalméretű PDF-ben töltsétek fel a Herald People oldalára!
A művek maximum 20 000 karaktert tartalmazhatnak (szóközökkel együtt).
Csak új, máshol eddig nem publikált műveket tudunk elfogadni!
Csak novellákat és tanulmányokat fogadunk el, regényrészleteket és verseket nem!
Beküldési határidő: 2012. március 31.

ZSŰRI:
Szűcs Róbert, a Hihetetlen Magazin főszerkesztője
Nemere István író, műfordító
Joó László, a Herald People portál tulajdonosa

DÍJAK:
I. Díj: 15 000 Ft + 1 éves Hihetetlen Magazin előfizetés
II. Díj: 10 000 Ft + 1 éves Hihetetlen Magazin előfizetés
III. Díj: 5 000 Ft + 1 éves Hihetetlen Magazin előfizetés

TOVÁBBI DÍJAINK:
4-10. helyezés: 7 db Däniken DVD, 7 db Alexsys zenei CD és 7 db könyvvásárlási utalvány összesen 10 000 forint értékben.
1, 2, 3. helyezet valamint a különdíjas pályázóink külön nyereménye egy Nemere István által dedikált könyv

A díjakat a Hihetetlen Magazin és a Jövővilág Alapítvány biztosítja.

A legjobb TANULMÁNYOKAT leközöljük a Hihetetlen Magazinban!
(Novellák megjelentetésére jelenleg nincs lehetőség a kiadványunkban.)

KÜLÖNDÍJ:
A Herald People a pályázók között különdíjat is kisorsol!
A különdíjat az a pályamű nyeri meg, ami az olvasók között a legnépszerűbb volt, ami a legtöbb Herald lájkot gyűjtötte be a pályázat eredményhirdetéséig.

A Különdíj egy 5000 forint értékű Alexandra könyvvásárlási utalvány és egy dedikált Nemere István könyv.

A különdíj sorsolásánál nem a Facebook-os lájkok az érvényesek, hanem a Herald People weboldalon található „Tetszik” gombok (zöld kéz) által gyűjtött lájkok!

Bővebb információ:

https://heraldpeople.com/hirek/reszletek/sci-fi-palyazat-szerinted-milyen-lesz-a-vilag-2200-ban/

 

 

Pályázat - Mi és a nagyszülők

2012 március 1. Kölöknet

A Kölöknet-Babanet portálok pályázatot hirdetnek „Mi és a nagyszülők” címmel, szülőknek, nagyszülőknek és unokáknak.

Egy család vagyunk, de sokszor mégsem – legalábbis nem olyan szoros kötelékként, ahogy az régen működött. Ma már a legtöbb család – szülők és gyerekek - nem lakik együtt a nagyszülőkkel, a nagyszülők pedig emiatt nem vesznek úgy részt az unokák nevelésében-életében. Hatásuk mégis vitathatatlanul jelen van a mindennapokban.

Kedves Olvasóink, gondolkodjunk együtt erről a mindannyiunk életét átszövő kapcsolatrendszerről egy pályázat keretében! Az alábbi két témakörben várjuk a pályaműveket, a megadott feltételeknek megfelelően.

1. témakör: Mit csinálnék másképp, mint a szüleim?

Mi az, amit a gyereknevelésben, családi életben követendő vagy éppenséggel megváltoztatandó példának érzünk szüleinkkel kapcsolatban? Melyek azok a minták, amelyeket érdemes átadni a következő generációnak, és melyek azok, amiket érdemes megváltoztatni?

Várjuk a nagyszülők, szülők és gyerekek-unokák pályázatait írásban (max. 1500-2000 karakter), rajzban vagy akár rövid videófelvételként.

A pályázat időtartama: 2012. március 1-31-ig

A Kölöknet szerkesztősége által kiválasztott, három legjobb pályázatot értékes könyvcsomaggal díjazzuk! A pályázatok a szerkeszto@koloknet.hu címre kérjük küldeni.

. témakör: Miért jó a nagyiékkal/unokákkal?

Te miért szeretsz a nagyiékkal lenni? Mi mindent tanultál a nagyszüleidtől? És Önök, kedves nagyszülők, mit élveznek a legjobban az unokákkal való együttlétben? Van-e olyan dolog, amit érdemes a fiatalabb nemzedéktől átvenni-megtanulni?

Várjuk az unokák és a nagymamák-nagypapák írásban (max. 1500-2000 karakter), rajzban vagy rövid videóban megfogalmazott pályázatait.

A pályázat időtartama: 2012. március 1-31-ig

A Kölöknet szerkesztősége által kiválasztott, három legjobb pályázatot értékes könyvcsomaggal díjazzuk! A pályázatokat a szerkeszto@koloknet.hu címen várjuk.

A témakörökre beérkező pályaművek legjobbjait megjelentetjük a Kölöknet és a Babanet hasábjain. A pályázattal kapcsolatos kérdéseik esetén a fent megadott e-mail címen kérhetnek bővebb felvilágosítást.

Bővebb információ:

https://koloknet.hu/?1754-palyazat-mi-es-a-nagyszulok