Naplórészlet 22.

2012.11.12 18:24

Drága Doki! (Későbbiekben csak DD)

Őszinte örömmel, sőt boldogsággal tölt el a tudat, miszerint hamarosan kislányod születik! Megérintett az a fajta „hála”, melyet a gyermek általatok választott neve tükröz és igen, valóban meghatott legutolsó leveled, melyben vegyes érzelmeidről írtál nekem. Minderre csakis azt tudom mondani, hogy csodálatos. Ismertelek régebben, és ahogyan lassanként felfedezed az élet változásai formálta új oldalad, úgy kezdek én is megismerni egy másik „dokit”. Tudom, milyen voltál és milyen tartózkodó volt a viszonyod a gyerekek irányában. Úgy látom, ez a fal apránként valóban leomlik, s mire a kis Csoda megszületik, teljesen össze is dől. Mert Te ilyen vagy! Hiába tagadtad még a múltban, hogy te mennyire nem és egyáltalán… Én már akkor megláttam benned azt a fajta érzékenységet, melyet majdan egy gyermek úgyis meg fog érinteni. Egyszer. Te ugyan tagadtál, ellenkeztél, sőt mi több, vissza is utasítottad eme felvetésemet! S bár az én gyermekeim tőled oly távol álló lényei nem tudták betölteni ezt a „missziót”, úgy a saját testedből és véredből fogant gyermek megteszi ezt helyettük. Mindannyiuk helyett. Általa pedig te is közelebb kerülsz a Gyermekhez. Mindhez. Mert az élet már csak ilyen. Leomlik a régi doki és újjászületik belőle egy új. Neve nevén: az APA. Így, csupa nagybetűvel. Köszönöm soraidat, köszönöm a Barátságod! Mindig és újra…

A Te örök Barátod:

Ágnes

 

„ (…) Ágika, vigyázz magadra és családodra! Eleddig úgy néz ki, karácsonykor ismét hazautazom. Tekintettel a baba picinyke korára, őt és édesanyját sajnos akkor még nem tudom magammal vinni, de képeket folyamatosan küldök majd rólunk, ahogy fejlődik a kis trónörökös. (…)

Most búcsúzom, mert pár napja ismét keveset aludtam. Sok a tennivaló, de az idő annál kevesebb rá. Ígérem, azonnal üzenek az összes létező, illetve nem létező kommunikációs eszközzel, mihelyst a kis Agnes megszületik. És még valami. Babonából még berendezetlen a gyerekszoba, de egy valami már ott várakozik rá a falon. A „Sakktábla”. A mi sakktáblánk.

A távolból is ölellek:

Doki.”