Tesz-Vesz Blogger Verseny

2012.03.04 21:04

 A divat mondja meg, hogy ki vagy?

Jó a téma, bár nem is olyan egyszerű. De fogalmazhatnék úgy is, hogy vitathatnánk, vajon melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Én így látom a dolgot.

A ruha, a külcsíny egyfajta "kirakat", melybe naponta burkoljuk magunkat. Ki-ki saját vérmérsékletének, aznapi hangulatának és pénztárcájának megfelelően. Van aki igényesen, és van aki kevésbé odafigyelve az általa sugárzott összhangra, mert éppen más dolgokat tart előbbre. Megjegyzem, ezeknek az embereknek valahol igazuk is van. De azért lássuk be: bár nem minden a ruha, mégis sokat számít egy ember megítélésében. Mert ilyenek vagyunk. Akár tetszik, akár nem. Ítélkezünk és ítéltetünk. Tetszünk, vagy nem tetszünk, hiszen egymástól bizony nagyon sok tekintetben különbözünk. És ez így van jól! Elcsépelt mondás, mégis milyen igaz, miszerint túlontúl unalmas volna a világ, ha mindannyian egyformák volnánk.

Mint a párválasztásnál, a divatban is más és más tetszik nekünk. Ki a magasat szereti, ki az alacsonyat, ki a szőkét, ki a barnát, a vékony avagy sportos testalkatúakról már nem is beszélve. Mással élünk, mást viselünk. Mások a szükségleteink, mások a céljaink, ahogyan más az életfelfogásunk is. Ez esetben nem elítélendő, mint inkább izgalmas a "más-állapot". Történt velünk, ami történt életünk során, legyen az kevesebb vagy éppen több, másokhoz viszonyítva. Mást hordozunk magunkban és értékelünk.

Visszatérve, hogy némiképp a témánál maradjak, bár valóban öltözetünk mutatja meg, milyenek vagyunk, azt mégis mi magunk választjuk meg. Mi döntjük el, hogy alkalmazkodunk-e az aktuális divatirányzathoz, vagy inkább saját stílust teremtünk és általa hirdetjük személyiségünket. Innen tehát a tyúk és tojás hasonlat. Személy szerint szeretek öltözködni. Elvégre nőből volnék. De ez nem mindig volt így. Hiába, én is csak öregszem. Bizony, kellett egy kis idő, hogy ha lassanként, de nekem is benőjön végre a fejem lágya. (Ami kisebbik lányomnál -a napokban ünnepeltük második születésnapját- ugyan már négy hónapos korában megtörtént.) Ma már azt vallom, hogy egy nő igen is nézzen ki csinosan. Mert nő. Igazi, húsvér nő. És mint olyan, mutassa meg, amije van. Az előnyeit hangsúlyozza, míg azokat a fránya "hátrányokat" némi jóízléssel takarja el. Vagy, ha úgy jobban tetszik, hát tegye azokat is a kirakatba. Mert ő úgy érzi jól magát. S ha ezáltal ítéltetünk? Hát akkora baj legyen, felvállaljuk azt is. Mert nőből vagyunk. Megtehetjük. Ahogyan az a bizonyos szlogen is szól: mert megérdemeljük.

Nem számít hát, ha szoknyánk nem éppen trendi, vagy blúzunk túlságosan is meghökkentő benyomást kelt a kedvenc fűzőnkkel. Itt csak az a fontos, hogy nekünk mi tetszik? Mert ha nem érezzük jól magunkat a "külső bőrünkben", az a napunkat is elronthatja.

És természetes, ha változunk az idők során. Hiszen nem hordhatjuk egy életen keresztül ugyanazt a cipőt, női ruhát vagy éppen kabátot. Mert változunk. Ez pedig jó dolog! Merjünk hát megújulni, merjünk átalakulni. Nem kell hozzá egy vagyon, hogy lecseréljük akár az egész ruhatárunkat. Kis ügyességgel minden megoldható. Manapság az internet már annyi féle lehetőséget kínál ügyes-bajos dolgaink intézésére, megoldására, hogy csupán a karunkat kell kinyújtanunk és már kezünkben is van az adott probléma kulcsa. Találjuk meg azokat a fórumokat, melyek segítenek minket céljaink elérésében. Hiszen az élet is erről szól.

Én csupán sok sikert tudok kívánni mindehhez.

 

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul:

www.teszvesz.hu/bloggerverseny

Jelentkezz Te is!